Hozzávalók:
12 alma, 1 rúd fahéj
a tálaláshoz:
sűrű natúr joghurt (házi vagy görög joghurt)
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és cikkekre vágjuk. Egy akkora tűzálló tálba rakjuk, hogy éppen elférjenek két sorban egymáson és beledugjuk a fahéjat is. Vagy az edény fedelével vagy alufóliával szorosan letakarjuk.
2. Sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 1 óra 30 perc alatt megsütjük.
3. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd miután a fahéjat kidobtuk belőle, krumplitörővel vagy merülőmixerrel pürévé keverjük. Kis üvegekbe töltve hűtőszekrényben tároljuk. Reggel csak megmelegítjük, tálkákba kanalazzuk, s 1-1 kanálka joghurtot halmozunk rájuk.
Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, joghurt nélkül, önmagában fogyassza.
4 főre
Elkészítési idő: bő 2 óra
Egy adag: 150 kcal