Epres, csokikrémes szelet sütés nélkül

Epres, csokikrémes szelet sütés nélkül
Hozzávalók:
33 dkg Oreo vaníliakrémes csokis keksz, 11 dkg vaj
a csokikrémhez:
20 dkg tejcsokoládé, 10 dkg étcsokoládé, 2 dl zsíros habtejszín, 12 szem eper (kb. 30 dkg), 3 dkg mogyoró vagy mandula

1. A csokis kekszet turmixban vagy gyorsvágógépben morzsásra őröljük. Az éppen csak fölolvasztott, de nem meleg vajat hozzáöntjük és addig keverjük tovább, míg szinte teljesen egynemű massza lesz belőle. Evőkanál hátával egy 12×36 centis formába nyomkodjuk, de kerülhet egy kisebb kerek tortaformába is. Hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészül a rávaló csokikrém.
2. Utóbbihoz a kétféle csokoládét egy tűzálló tálba tördeljük. A tejszínt pár perc alatt megmelegítjük, de forrnia nem kell! A csokoládéra öntjük, várunk 1 percet, majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen elolvad a tejszínben. ha úgy ítéljük meg, hogy jó sűrű és már csak éppen langyos, a tésztára simítjuk. Az eperszemeket belenyomkodjuk és mehet is a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
3. Durvára aprított mogyoróval megszórva, forró vízbe mártott késsel fölszeletelve tálaljuk.

12 szelet
Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés
Egy darab: 390 kcal ● fehérje: 3,9 gramm ● zsír: 25,5 gramm ● szénhidrát: 36,1 gramm ● rost: 2,0 gramm ● koleszterin: 45 milligramm