Hozzávalók:
0,4 dl fehér rum, 0,2 dl cukorszirup, 2 szem eper, tört jég
a díszítéshez:
eper
1. A rumot és a cukorszirupot turmixgépbe öntjük. A lecsumázott, elnegyedelt epret rádobjuk. Nagyjából 2 decinyi tört jeget adunk hozzá és jól összeturmixoljuk.
2. Behűtött pohárba öntve, eperrel díszítve tálaljuk.
Jó tudni!
A koktélkészítés alapjaként árult cukorszirupnak igencsak megkérik az árát, pedig olcsón elkészíthetjük magunk is házilag.
Egy adag vizet egy tiszta kislábasba öntünk, majd ahogy melegszik, ugyanannyi cukrot adunk hozzá, mint amennyi a víz súlya volt. Egy tiszta (ne a pörkölthöz használatos) fakanállal kevergetve fölforraljuk, és 2-3 percig főzzük, ezalatt a cukor teljesen elolvad benne. Hűlni hagyjuk, és egy műanyag üvegbe töltve a hűtőszekrényben tárolhatjuk.
1 főre
Elkészítési idő: 5 perc