Holiday koktél – készítette Galambos Péter bármixer

Holiday koktél - készítette Galambos Péter bármixer
Hozzávalók:
zúzott jég, 2 cikk meghámozott körte, 2 vékony karika meghámozott friss gyömbér, 0,5 dl Jamesons (ír whiskey), 0,2 dl mézvíz (méz és víz fele-fele arányú keveréke a kezelhetőség érdekében), 0,2 dl körtelé, 0,15 dl frissen facsart citromlé, 0,5 dl mandulaszirup

1. Old fashioned pohárba zúzott jeget teszünk.
2. A körtét meg a gyömbért a shakerbe rakjuk, és muddler segítségével, azaz törőfával alaposan összetörjük. Pontosan hozzámérjük a többi alkotót, jeget zúdítunk rá, és alaposan összerázzuk.
3. A zúzott jégre öntve tálaljuk.

Jó tanács
– Mielőtt a shakerből átszűrjük az italt a jéggel teli vendég pohárba, előtte a jégből olvadt jégvizet töltsük le, hogy ne vizesítsük a végleges italt.

1 főre
Elkészítési idő: 5 perc