Hozzávalók:
2 kis ágacska kakukkfű, 1 tojásfehérje, 0,35 dl Zubrowka (vodka), 0,2 dl frissen facsart citromlé, 2 csepp angosztúra likőr, 2 bárkanálnyi porcukor, jégkocka
1. A kakukkfű levélkéit a szárról lecsipkedve a sékerbe szórjuk, és muddlerrel (töröfával) kicsit összetörjük. A tojást különválasztjuk, a fehérjét a kakukkfűhöz adjuk. Hozzáöntjük a vodkát, a citromlevet és az angosztúrát. A porcukorral ízesítjük, összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon benne.
2. Ezután jégkockát zúdítunk rá és erőteljesen összerázzuk. A sékerből teaszűrőn át viszkis pohárba szűrjük.
1 főre
Elkészítési idő: 10 perc