Hozzávalók:
0,6 dl Frangelico mogyorólikőr, 1 tojássárgája, 0,2 dl facsart narancslé, 0,2 dl facsart citromlé, pár csepp angostura likőr, 3 csapott bárkanálnyi porcukor, jégkocka, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
1. A mogyorólikőrt a tojássárgájával, a citrusok kifacsart levével, az angostura likőrrel és a porcukorral a sékerbe töltjük. Jégkockát szórunk rá és jó erősen – legalább 20 másodpercig – összerázzuk.
2. Old fashioned pohárba jeget töltünk, a koktélt rászűrjük. Végül egy kevés szénsavas vízzel lazítjuk a sűrűségét. A poharat narancsgerezddel körbekenjük, héjából pedig egy kevés illóolajat permetezünk az italra.
3. Szívószál nélkül kínáljuk.
1 főre
Elkészítési idő: 10 perc