Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé, 1 piros húsú kaliforniai vagy kápia paprika, 20 dkg csiperkegomba, 20-20 dkg zsenge cukkini és padlizsán, 3-4 dundi újhagyma, 4 evőkanál olaj, só, frissen őrölt borskeverék, néhány levél friss bazsalikom, rozmaring és kakukkfű, 1 kiskanál sűrített paradicsom, 1 kiskanál finomliszt, néhány szem magozott zöld és fekete olajbogyó, 30 dkg spagetti, 2 evőkanál olívaolaj
1. A csirkemellfilét 1,5 centis kockákra vágjuk. A zöldségeket megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, a gomba homokos részeit levágjuk, a cukkini és a padlizsán végeit lecsapjuk, az újhagymát megtisztítjuk, de nem kell levágni a teljes zöldjét, elég ha csak a felső kb. harmadát dobjuk el. Mindezeket 1,5 centis kockákra vágjuk.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, az előkészített csirkét és zöldségeket beleszórjuk. Nagy lángon, rázva, keverve 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott zöldfűszerekkel megadjuk a zamatát. A sűrített paradicsommal ízesítjük, fél percig kevergetve pirítjuk, azután a liszttel meghintjük. Újabb fél percnyi pirítás következik, majd a vízzel fölöntjük és éppen csak 2 percig forraljuk, hogy a leve egy kicsit besűrűsödjön. Ha kell utánaízesítjük, a félbevágott olajbogyókat beleszórjuk.
3. A spagettit enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, az olívaolajjal és a mediterrán zöldséges csirkével összeforgatjuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 560 kcal