Hozzávalók:
a csokoládés réteghez:
1,5 dl tej, 7 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg vaj, 4 dkg cukrozatlan (keserű) kakaópor
a túrós réteghez:
25 dkg tehéntúró, 8 dkg porcukor, 1 dl zsíros tejszín, 1 kisebb citrom reszelt héja a gyümölcsös réteghez:
20 dkg málnalekvár
a tetejére:
2 dl habtejszín, mentalevél vagy citromlé
1. A csokoládés réteghez a tejet a kétféle cukorral, a vajjal és a kakaóporral egy lábasban, habverővel kevergetve addig melegítjük, míg fényes, sima massza lesz belőle. Hűlni hagyjuk.
2. A túrós réteghez a túrót szitán átpasszírozzuk, majd a porcukorral és a tejszínnel sima krémmé turmixoljuk. A jól megmosott citrom reszelt héjával ízesítjük. A málnalekvárt habverővel jól kikeverjük.
3. Keresünk négy karcsú üvegpoharat vagy helyhet és a hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük bele: túrókrém, lekvár, csokoládé. Tetejüket kemény habbá vert tejszínnel és mentalevéllel díszítjük.
4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 816 kcal
Nehézségi foka: ●○○○○○
Fotó: Csigó László