Mézpuding mézes almaraguval recept

Mézpuding mézes almaraguval
1.Mézpuding mézes almaraguval
2.Mézpuding mézes almaraguval
3.Mézpuding mézes almaraguval
4.Mézpuding mézes almaraguval

Hozzávalók
a pudinghoz:
4 tojás, 1 kisebb vaníliarúd, 4 dl tej, 9 evőkanál méz
az almaraguhoz:
1 kg piros és zöld alma vegyesen, 5 evőkanál méz, 2 evőkanál mazsola

1. A tojásokat egy tálba ütjük, kissé felverjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskéssel kikaparjuk, a tojáshoz adjuk. A tejjel higítjuk, majd 3 evőkanálnyi mézet is belecsurgatunk. A többi mézet serpenyőbe töltjük és közepes lángon, kevergetve 3-4 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk.
2. 4, egyenként kb. 2 decis tűzálló pudingformát forró vízzel kiöblítünk és a karamellt beletöltjük. Rövid ideig pihentetjük, a tejes tojásos keverékkel megtöltjük, és vízzel félig telt tepsibe rakjuk.3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 ºC, légkeveréses sütőben 155 ºC-) 35-40 percig gőzöljük.
4. Amíg gőzölög a puding, elkészítjük az almaragut. Ehhez a gyümölcsöt megmossuk, letörölgetjük, majd héjastól – persze a magháza nélkül – kb. 1,5 centis kockákra vágjuk. A mézet nagyobb serpenyőbe kanalazzuk, közepes lángon, kevergetve kb. 3 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk, majd az almát meg a mazsolát beleszórjuk. Továbbra is közepes lángon, meg-megkeverve úgy 8 percig pároljuk.
5. A kész pudingokat azon forrón 4 tányér közepére borítjuk és a forró almaragut köré halmozzuk.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 533 kcal