Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei keverék (rákot, kagylót, polipot tartalmaz vegyesen) – természetesen a friss lenne a legjobb, de ahhoz itthon nem könnyű hozzájutni, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 1 evőkanál olaj (lehet sütéshez való olívaolaj is), só, őrölt fekete bors vagy borskeverék, egy kis csokor petrezselyem, néhány bazsalikomlevél, negyed citrom leve, késhegynyi Erős Pista, maréknyi magozott zöld és fekete olajbogyó vegyesen, 16-20 dkg spagetti
a tetejére:
4 dkg parmezán sajt
a díszítéshez:
1 citrom
1. A tenger gyümölcseit, akár fagyosan is, forrásban lévő vízbe szórjuk, az újraforrástól számított 2 percig főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A fél kiló fagyasztott tenger gyümölcseiből 25 deka lesz, tehát 50% veszteséggel kell számolni, ez konzerv illetve friss tenger gyümölcsei esetén nincs!
2. A fokhagymát megtisztítjuk, pépesre zúzzuk. A vajat és az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a fokhagymát kevergetve megfuttatjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal fűszerezzük. A citrom levét ráfacsarjuk, a tenger gyümölcseit és a fölkarikázott olajbogyót hozzáadjuk, jól összerázzuk.
3. A spagettit enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, – az olaszok a friss tésztát ressre, úgymond al dente főzik, amikor az egészen közepe roppanós, de a száraztésztát nem szokás így készíteni -, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tenger gyümölcsei raguval összeforgatva jól megforrósítjuk és nyomban tálaljuk. A tetejére parmezánt reszelünk és citromcikkekkel díszítjük.
2 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 732 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.