Hozzávalók:
6 fél csirkemellfilé (egyenként 16-18 dkg-os), 1-1 púpozott kiskanál só és sültcsirke fűszerkeverék, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 citrom kifacsart leve, 2 evőkanál olívaolaj, 1,5 dl fehérbor, 8 gerezd fokhagyma, 3 evőkanálnyi száráról lecsipkedett friss rozmaringlevél
a tetejére:
1 citrom
1. A csirkemellet lapjában bevágjuk, kihajtjuk és csak egyet-kettőt klopfolunk rajta, hogy az alakját megtartsa. A só, sültcsirke fűszerkeverék és bors keverékével alaposan bedörzsöljük, egy akkora tepsibe rakjuk, amelyikben éppen elférnek.
2. A citrom kifacsart levét, az olívaolajat és a bort egy tálban alaposan összekeverjük, a negyedekbe vagy hatodokba vágott fokhagymát és rozmaringot hozzáadjuk. A húsra öntjük, összeforgatjuk. Mindegyikre 1 karika citromot fektetünk. Előmelegített sütőben (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 18-20 percig sütjük.
Jó tanács
– Aki paleo életódot folytat, tartósítószermentes, saját fűszerkeverékkel készítse.
6 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 235 kcal ● fehérje: 42,3 gramm ● zsír: 5,0 gramm ● szénhidrát: 5,2 gramm ● rost: 0,1 gramm ● koleszterin: 50 milligramm