Gombás, tojásos melegszendvics

Gombás, tojásos melegszendvics

Hozzávalók
a tojásos gombavagdalékhoz:
40 dkg csiperkegomba, 1 közepes vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 tojás, 2 tojássárgája
a tálaláshoz:
4 teljesőrlésű magvas kifli (mini bagett vagy ciabatta is lehet)
a tetejére:
8-10 dkg jól olvadó zsíros reszelt sajt

1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd nagyon finomra vágjuk – a gombát éppen úgy felvághatjuk, ahogy a hagymát – de az is jó, ha elektromos aprítóval esünk neki.
2. A vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, a hagymát rászórjuk, kevergetve, közepes lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a gombát, együtt pirítjuk, míg a gomba levet nem enged. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Nem kell a zsírjára pirítani, mert kár elfőzni a “levegőbe” a gomba ízes levét.
3. A morzsát hozzáadjuk, 2 percig kevergetve főzzük. A tojásokat a tojássárgájával felverjük, a gombára öntjük, kocsonyásodásig sütjük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
4. A kifliket lapjában félbevágjuk s mindegyiket gazdagon megkenjük a gombavagdalékkal. A reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben vagy grillsütőben sütjük pár percig. Forrón finom.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 467 kcal