Hozzávalók:
0,3 dl Tokaji szamorodni (édes vagy száraz), 0,3 dl barackpálinka, 0,2 dl Mecseki likőr
a díszítéshez: citromolaj vagy 2 szem koktélmeggy
1. Nem dicsekedhetünk sok saját koktéllal, így még fontosabb, hogy ne hagyjuk feledésbe merülni, amink van. Ilyen az alábbi, retro érzéseket keltő, pálinkaalapú, kizárólag magyar alapanyagokból (hungaricum) készített, aperitifként kínált ital.
2. A hozzávalókat pohárba töltjük, összekeverjük, majd 2 koktélos pohárba öntjük. Akkor jó, ha 16-18 °C -os a felszolgált ital.
3. Ha száraz szamorodniból készítjük, akkor egy kevés citromolajat permetezünk a tetejére, ha édesből, akkor 1-1 szem koktélcseresznyét teszünk bele.
2 főre
Elkészítési idő: 5 perc