Hozzávalók:
12,5 dkg tápiókagyöngy, 6 dl kókusztej, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg kristálycukor – lehet nyírfacukor (xilit) is, 1 zöldcitrom (lime), 30 dkg barackbefőtt
1. A tápiókagyöngyöt éjszakára annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. Másnap a rajta lévő vízzel és a kókusztejjel együtt feltesszük főni.
2. Kis lángon, többször megkeverve addig főzzük, amíg a tápiókagyöngyök áttetsző, zselés állagúvá válnak, és az egész kásaszerűen besűrűsödik. Ez kb. 15 perc. Közben ha kell, 1-2 deci vizet öntünk még hozzá.
3. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel és a nyírfacukorral ízesítjük. Az alaposan megmosott zöldcitrom héját belereszeljük, levét belefacsarjuk.
4. A kis kockákra vágott vagy villával összetört barackbefőttel gazdagítjuk. Kis tálkákba kanalazzuk, letakarva hűtőszekrényben hűlni hagyjuk. Tálaláskor tejszínhabot is tehetünk rá.
6 főre
Elkészítési idő: 30 perc + áztatás + hűtés
Egy adag: 381 kcal
Egy adag (nyírfacukorral): 318 kcal