Szójában pácolt, mogyorós, pennés csirkemell – készítette Vomberg Frigyes mesterszakács

Szójában pácolt, mogyorós, pennés csirkemell - készítette Vomberg Frigyes mesterszakács
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé, arasznyi póréhagyma, 20 dkg piros, zöld és sárga húsú paprika vegyesen, 4 evőkanál olaj, kb. fél kiskanál darált cseresznyepaprika (Erős Pista), 10 dkg pirított sózott mogyoró, 1 evőkanálnyi finomra vágott korianderzöld (esetleg petrezselyem), 30 dkg Gyermelyi tollhegy (penne) tészta, só
a páchoz:
4 evőkanál olaj, 4 evőkanál sötét szójaszósz, kb. 1 csapott kiskanál darált cseresznyepaprika (Erős Pista), 1 evőkanál méz, kb. 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér

1. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húsra öntjük, alaposan összeforgatjuk. Letakarva hűtőszekrényben pihentetjük 2-3 órán, még jobb, ha egész éjszakán át.
2. A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét gyufaszálnyi, a paprikát a húshoz hasonló nagyságú csíkokra vágjuk.
3. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a pácolt húst rárakjuk, erős lángon, kevergetve 2-3 perc alatt körös-körül megpirítjuk. A pórét és a paprikát hozzáadjuk, még 2-3 percig együtt pirítjuk, de fontos, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
A cseresznyepaprikával tüzesítjük, a mogyorót hozzáadjuk, a finomra vágott korianderrel fűszerezzük. Jól összerázzuk és kb. 1 deci vizet öntünk rá, hogy szaftos legyen.
4. Közben a tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A mogyorós, szójás csirkével összeforgatjuk. Ha kell, utánasózzuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Egy adag: 743 kcal