Párizsis burgonyasaláta (párizsis krumplisaláta)

Párizsis burgonyasaláta
Hozzávalók:
80 dkg burgonya, só, 30 dkg párizsi, arasznyi póréhagyma, 1 cső erős paprika, 3 szem kemény paradicsom
az öntethez:
5-5 evőkanál majonéz és tejföl, őrölt fekete bors, mustár

1. A burgonyát kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sózott vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. Amikor kihűlt, meghámozzuk és 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk. A párizsit fél kisujjnyi hasábokra, a póréhagymát vékony szeletekre, a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom szárát kimetsszük, a szemeket félbevágjuk és miután a magjait kikapartuk, cikkekre vágjuk.
3. A majonézt a tejföllel simára keverjük, megborsozzuk, mustárral ízesítjük és ha kell, utánasózzuk. Az előkészített hozzávalókkal összeforgatjuk. Letakarva hűtőszekrényben 1 órán át érleljük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 583 kcal