Hozzávalók:
4 fél csirkemellfilé 60-70 dkg), 4 kiskanál mustár, kb. 1 kiskanál só, frissen őrölt borskeverék, 4-5 evőkanál olaj
1. A mellfiléket lapjában bevágjuk, kihajtjuk és úgy klopfoljuk ki, hogy éppen csak kisujjnyi vékonyságúak legyenek. A mustárral vékonyan megkenjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kisebb tálba rakjuk úgy, hogy közben az olajjal meglocsoljuk és ügyeljünk arra, hogy a tetejét is ellepje. Letakarva 1-2 napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy a fűszerek átjárhassák a csirke húsát.
2. Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a pácolt hússzeleteket rárakjuk és oldalanként 3-4 percig sütjük közben visszamaradó olajával kenegetjük, nehogy kiszáradjon. Nagy adag salátával, esetleg párolt rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.
Jó tanács
– Aki paleo étrendet tart, sütéshez való olívaolajjal készítse és salátát tálaljon hozzá köretnek.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 258 kcal