Hozzávalók:
1-1 csomó újhagyma és hónapos (piros) retek, 2-3 zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 12 dkg gépsonka, 6-8 füstölt tyúktojás, 2 evőkanál 6%-os fehérborecet, 3 evőkanál olaj (lehet a füstölt tojás olaja is), fél citrom, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 nagyobb csemegeuborka, késhegynyi őrölt fehér bors és porcukor
1. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát és a retket vékony karikákra, a kicsumázott paradicsomot meg a paprikát egycentis kockákra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra metéljük, a füstölt tojásokat tojásszeletelővel cikkekre vágjuk.
2. Mindezeket tálba tesszük, ha kell, kissé megsózzuk, a borecettel, az olajjal és a citrom levével meglocsoljuk. A finomra aprított petrezselyemmel és csemegeuborkával összekeverjük, végül gondolatnyi fehér borssal meg cukorral ízesítjük.
3. Aki szereti, apróra vágott lilahagymával vagy metélőhagymával is gazdagíthatja. Letakarva, 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.
4 főre
Elkészítési idő: 15 perc + érlelés
Egy adag: 360 kcal