Kecskesajt réteslapban sütve, mézes balzsamecetes leveles salátákkal (sós)

Kecskesajt réteslapban sütve, mézes balzsamecetes leveles salátákkal (sós)
Hozzávalók:
1 csomag 4 lapos réteslap, 35-40 dkg jól olvadó zsíros kecskesajt, 1 tojás
a sütéshez:
bő olaj
a tálaláshoz:
1 közepes csomag (200 gramm) leveles saláta keverék, 0,5-0,5 dl méz, fehér balzsamecet és olívaolaj, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fehér bors, pár csepp citromlé

1. Miután a rétest frissen, forró kell tálalni, a munkát a köretként kínált saláta készítésével kezdjük, annak ellenére, hogy nincs sok teendő vele. A salátakeveréket 4 tányéron elosztjuk. A mézet, balzsamecetet, az olvaolajat, a sót, a borsot és a citromlevet egy kicsi befőttesüvegbe töltjük, lezárjuk, és nagyon alaposan összerázzuk; így a lehet a legjobban elkeverni.
2. A réteslapokat kihengergetjük, majd ott, ahol a hajtás adja, félbevágjuk. Az egyik ilyen tésztacsíkot magunk elé tesszük. A kecskesajtból akkora kisujjnyi vastag háromszögeket vágunk, hogy pontosan rátehessük a tészta egyik felére. Nagyon vékonyan fölvert tojással is lekenhetjük, mert akkor könnyebben rátapad a tészta. A tészta másik felét ráhajtjuk, majd a sajtot a rajta lévő tésztával együtt átfordítjuk, így kész is az első, háromszög alakú hajtás. A továbbiakban ahogyan adja magát, ugyanígy, háromszögekben hajtogatjuk egészen a végéig. Az utolsó hajtásnál felvert tojással enyhén lekenjük, nehogy sütés közben szétnyíljon.
3. Bő olajat forrósítunk, majd a sajtos „batyukat” kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük benne. Ennyi idő alatt a sajt is tökéletesen megolvad benne. Konyhai papírtörlőre szedve nagyon alaposan lecsöpögtetjük, majd a salátára fektetjük, és az egészet meglocsoljuk a mézes, balzsamecetes öntettel. Azonnal tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 598 kcal