Hozzávalók:
4 szelet bőr és szálka nélküli fagyasztott vagy friss tengeri halfilé (egyenként kb. 12 dkg), 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fehér bors, 2 dl száraz fehérbor, 5 dkg mazsola, 4 őszibarack, 8 sárgabarack, 12 szem szilva, 10 dkg vaj, 2 evőkanál sózatlan földimogyoró (még különlegesebb, ha fenyőmag, esetleg kesudió)
1. A halat ha fagyasztott, szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük, majd besózva, megborsozva félretesszük.
2. A bort a mazsolára öntjük. Az őszibarackot meghámozzuk és cikkekre vágjuk, közben kimagozzuk. A sárgabarackot is meghámozzuk (ehhez lehet, hogy néhány másodpercre forró vízbe kell mártani), majd elfelezve kimagozzuk, ahogyan a szilvát is.
3. A vaj felén a durvára vágott mogyorót kissé megpirítjuk, majd a gyümölcsöket és a boros mazsolát hozzáadjuk. Közepes lángon 3-4 percig pároljuk.
4. Közben a halat a maradék vajon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Tálaláskor lecsöpögtetjük, majd a vajas gyümölcsökkel úgy öntjük körül, hogy minden fajtából minden tányérra egyformán jusson.
Jó tanács
– Friss gyümölcsök híján befőttekből is készíthetjük.
– Kerülhet bele szőlő, körte, ananász stb., ami épp kéznél van.
– Aki paleo életmódot folytat, vaj helyett kókuszzsírral süsse, a földimogyorót pedig cserélje törökmogyoróra.
4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 576 kcal