Hozzávalók:
60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé, só, őrölt fekete bors, kb. 4 evőkanál finomliszt, 2 nagy tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa
a cordon bleu-hoz: 4 nagy szelet gépsonka, 4 nagy szelet trappista sajt (lehet füstölt sajt is)
a cordon rouge-hoz: 4 nagy szelet füstölt lazac, 4 nagy szelet cheddar sajt
a sütéshez:
bő olaj
1. A halfilét 4 egyforma szeletre vágjuk. Úgy ügyeskedjünk, hogy a vastagabb részét lapjában vágjuk be, mert így lehet majd tölteni. Ha még mindig vastagok vagy nem elég nagyok, a szeleteket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kilopfoljuk. Egyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd mindegyikre egy sonka, arra meg egy sajtszeletet fektetünk, és félbehajtjuk. (A cordon rouge esetében füstölt lazac és cheddar sajt kerül rá.)
2. A hagyományos módon, azaz lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban 8-9 perc alatt megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. Rézsútosan félbevágva burgonyapürével és vörösboros aszalt szilvával tálaljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 498 kcal • fehérje: 38,3 gramm • zsír: 26,7 gramm • szénhidrát: 26,0 gramm • rost: 1,4 gramm • koleszterin: 240 milligramm
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.