Hozzávalók:
15 dkg finomliszt, 15 dkg őrölt mogyoró, 2 tojás, 15 dkg porcukor, csipetnyi só, fél csomag sütőpor, 1 csapott kiskanál őrölt fahéj, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
a nyújtáshoz:
finomliszt
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a töltéshez:
20 dkg sűrű sárgabaracklekvár
a bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
a díszítéshez:
17 fél dióbél
1. A lisztet és a mogyorót egy tálban összeforgatjuk. A közepét kimélyítjük, ide kerül a tojás, a cukor, a só, a sütőpor és a fahéj.
2. A puha vajat a szélére szeleteljük, majd az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lefedve hűtőszekrényben pihentetjük 1 órán át.
3. Ezután meglisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagságúra nyújtjuk. Szív alakú formával kiszaggatjuk. Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 10 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, lekvárral 2-2 süteményt összeragasztunk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk, a fél diókat rárakjuk.
kb. 18 darab
Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés
Egy darab: 263 kcal • fehérje: 4,1 gramm • zsír: 13,8 gramm • szénhidrát: 30,3 gramm • rost: 0,9 gramm • koleszterin: 34 milligramm