Halak, tengeri herkentyűk, halkészítmények

Ez a táblázat a nálunk leggyakoribb élelmiszerek energiaértékét és  tápanyagtartalmát mutatja be. Segítségével könnyen kiszámíthatjuk  ételeink összetételét, ellenőrizhetjük, megszervezhetjük étrendünket.

Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma 100 grammban

 
Energia  (kJ) Energia  (kcal) Fehérje  (g) Zsír  (g) Szénhidrát  (g) Rost  (g) Koleszterin (mg)
Amur 609 145 18,0 7,5 0,2 85
Angolna 1200 285 15,0 25,0 0,2 141
Busa 384 92 18,0 1,9 0,6 85
Fogas 351 84 19,0 0,8 0,2 105
Füsölt lazac 1298 309 26,0 22,8 0,1 62
Harcsa 326 78 17,5 0,8 0,2 119
Heck 374 89 20,2 0,9 0,2 40
Kagyló 273 65 9,0 2,0 6,5 55
Konzervkagyló 780 185 7,8 1,5 35,0 55
Kaviár 1117 266 26,0 16,0 4,6 462
Keszeg 320 77 16,9 0,8 0,2 89
Lazac 865 206 20,0 14,0 0,2 50
Pisztráng 452 113 21,5 2,9 0,2 50
Ponty 420 100 16,0 4,0 0,1 82
Rák 335 79 17,2 1,1 0,2 200
Rák (konzerv) 290 69 15,0 0,5 1,0 135
Szardínia (konzerv) 1184 283 22,5 21,4 0,2 65
Tőkehalfilé 364 87 19,4 0,5 1,2 46