Gyümölcsök, gyümölcskészítmények

Ez a táblázat a nálunk leggyakoribb élelmiszerek energiaértékét és tápanyagtartalmát mutatja be. Segítségével könnyen kiszámíthatjuk ételeink összetételét, ellenőrizhetjük, megszervezhetjük étrendünket.

Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma 100 grammban

 
Energia (kJ) Energia (kcal) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Rost    (g) Koleszterin (mg)
Alma (héjastól) 126 30 0,4 0,4 7,0 2,0
Ananász 213 51 0,4 0,7 12,0 1,2
Ananász (konzerv) 327 78 0,2 0,5 16,9 0,9
Avokádó 958 227 1,9 23,5 1,9 3,3
Banán 431 103 1,3 0,1 24,2 3,5
Birsalma 172 41 0,6 0,9 9,1 6,4
Citrom 105 25 0,4 5,8 2,3 2,2
Cseresznye 255 61 0,8 0,7 14,0 1,7
Egres 159 38 0,6 1,4 8,0 2,7
Eper 142 34 0,9 0,6 7,2 2,2
Füge (szárított) 1400 270 3,5 1,3 62,0 12,5
Görögdinnye 122 29 0,5 0,2 6,5 0,8
Grépfrút 146 35 0,5 1,6 7,2 2,2
Kivi 231 55 1,0 0,6 11,3 0,8
Körte 209 50 0,4 0,3 12,0 2,6
Mazsola 1159 276 2,4 6,7 65,0 6,8
Málna 117 28 1,2 0,8 5,4 7,4
Meggy 213 51 0,8 1,4 11,0 1,3
Meggybefőtt 370 90 0,6 1,0 20,8
Narancs 167 40 0,6 1,5 8,5 2,2
Őszibarack 167 40 0,7 0,3 9,0 1,0
Ribiszke (piros) 138 33 0,6 1,2 7,0 6,8
Sárgabarack 192 46 0,9 0,6 10,2 1,0
Sárgadinnye 163 39 0,3 0,1 9,5 0,7
Szeder 134 32 0,8 1,8 6,0 4,0
Szilva 238 57 0,7 0,5 13,1 2,5
Szilva (aszalt) 1140 271 2,3 2,0 61,8 13,6
Szőlő 318 76 0,6 0,5 18,1 1,3