Zöldsaláta camemberttel és szőlővel


Hozzávalók:
1 csomag (15 dkg) készen kapható zöldsaláta-keverék (még jobb, ha répa- vagy céklacsíkokkal gazdagított), 20 dkg leszemezett szőlő, 15 dkg camembert sajt, 2 evőkanálnyi (4-5 dkg) dióbél
az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál méz, 1 mokkáskanál só, késhegynyi őrölt fekete bors

1. A salátamixet egy tálba szórjuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, majd miután a magjukat kikapartuk, a salátára szórjuk. Az 1-1,5 centis kockákra vágott camembertet hozzáadjuk.
2. Az öntethez valókat egy kisebb üvegbe töltjük, lezárjuk, alaposan összerázzuk. Az előkészített hozzávalókra szórjuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.
3. Négy tányéron elosztjuk, nagyobb darabokra tördelt vagy vágott dióval megszórjuk. Nagyétkűeknek pirítóst is kínálhatunk hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 230 kcal • fehérje: 3,3 gramm • zsír: 17,5 gramm • szénhidrát: 14,3 gramm • rost: 1,9 gramm • koleszterin: 0 milligramm