Hozzávalók:
4 dl víz, só, 20 dkg kuszkusz, 3-4 kisebb, kemény húsú paradicsom, 2 nagy csomó (10 darab) újhagyma, 3 apró friss csilipaprika, 1-1 kis csokor petrezselyem, mentalevél, 2 citrom leve (1,25-1,5 dl), 7-8 evőkanál olívaolaj (lehet étolaj is)
a tálaláshoz:
néhány salátalevél
1. A vizet enyhén megsózva fölforraljuk, a kuszkuszt beleszórjuk. 1 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, szorosan lefedjük (fedele alá egy tiszta konyharuhát fektetünk) és megvárjuk amíg kihűl. Ez nagyjából 20 perc, ezalatt a kuszkusz tökéletesen megpuhul és az összes folyadékot magába szívja.
2. A paradicsomot meghámozzuk, ehhez ha kell, előtte le is forrázzuk, félbevágva kimagozzuk, húsukat kis kockákra aprítjuk. Az újhagymát megmossuk, karikákra vágjuk, egy kicsit szétszedegetjük. A csilipaprika magházát kivájjuk, húsát fölaprítjuk. A petrezselymet és a mentát finomra aprítjuk. 3. A citrom levét kifacsarjuk, kb. 1 kiskanál sót elkeverünk benne, majd az olajjal simára keverjük – a legjobb, ha egy kis zárható üvegben alaposan összerázzuk. 4. A puha kuszkuszt és az előkészített zöldségeket az öntettel összekeverjük. Letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen. Tálaláskor salátalevelekre halmozzuk.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 415 kcal, fehérje: 8,8 gramm, zsír: 20,6 gramm, szénhidrát: 48,0 gramm, rost: 5,7 gramm, koleszterin: 0 milligramm