Csirkés, gombás töltött padlizsán


Hozzávalók:
4 kisebb, zsenge, hoszzúkás padlizsán, 30-35 dkg csirkefelsőcomb-filé, 20 dkg csiperkegomba, 1 kisebb vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt kakukkfű, fél csokor petrezselyem, 3 evőkanál olaj, só, őrölt fekete bors, 12 dkg reszelt sajt (a fele füstölt is lehet), 1 tojás

1. A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk. Belsejüket egy kanállal úgy kaparjuk ki, hogy a padlizsán “teknőknek” kb. 1,5 centi vastag faluk maradjon. Utóbbiakat kissé besózva félrerakjuk. A csirkehúst 1 centis kockákra, a gombát vékony cikekre, a hagymát és a fokhagymát finomra, a kivájt padlizsánbelsőt 1 centis kockákra vágjuk.
2. Egy nagyobb serpenyőben az olajat megforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A csirkét rádobjuk, immár nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, a padlizsánbelsővel még egy percig pirítjuk. A tűzről levéve a reszelt sajt felével és a tojással elkeverjük.
3. Az ízes húsos gombás ragut a lecsöpögtetett padlizsánok üregébe púpozzuk, tepsire fektetjük, tetejüket a maradék reszelt sajtal megszórjuk.
4. Jó közepesen forró sütőben 15-20 percig sütjük. Köretnek paradicsomsalátát kínálunk hozzá.

Jó tanács
– Nem billeg a padlizsán a tepsin, ha az aljukből egy vékony szeletet levágunk töltés előtt.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag (paradicsomsaláta nélkül): 414 kcal • 34,0 gramm fehérje • 22,5 gramm zsír • 18,2 gramm szénhidrát • 6,9 gramm rost • 135 milligramm koleszterin