Hüvelyesek – és készítmények

Ez a táblázat a nálunk leggyakoribb élelmiszerek energiaértékét és tápanyagtartalmát mutatja be. Segítségével könnyen kiszámíthatjuk ételeink összetételét, ellenőrizhetjük, megszervezhetjük étrendünket.

Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma 100 grammban

 
Energia (kJ) Energia (kcal) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Rost     (g) Koleszterin (mg)
Bab (száraz) 1310 313 21,9 1,0 54,1 9,0
Csicseriborsó 1292 309 19,8 3,4 48,6 9,5
Lencse 1393 333 26,0 1,9 53,0 11,7
Sárgaborsó 1522 362 27,2 1,3 60,5 9,0
Szójabab 2150 512 41,6 28,5 22,1 8,0
Szójagranulátum 1254 300 52,0 1,6 18,3 3,6
Tofu (szójababtúró) 352 84 12,0 4,0 9,1