Ez a táblázat a nálunk leggyakoribb élelmiszerek energiaértékét és tápanyagtartalmát mutatja be. Segítségével könnyen kiszámíthatjuk ételeink összetételét, ellenőrizhetjük, megszervezhetjük étrendünket.
Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma 100 grammban
Energia (kJ) | Energia (kcal) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Rost (g) | Koleszterin (mg) | |
Bab (száraz) | 1310 | 313 | 21,9 | 1,0 | 54,1 | 9,0 | – |
Csicseriborsó | 1292 | 309 | 19,8 | 3,4 | 48,6 | 9,5 | – |
Lencse | 1393 | 333 | 26,0 | 1,9 | 53,0 | 11,7 | – |
Sárgaborsó | 1522 | 362 | 27,2 | 1,3 | 60,5 | 9,0 | – |
Szójabab | 2150 | 512 | 41,6 | 28,5 | 22,1 | 8,0 | – |
Szójagranulátum | 1254 | 300 | 52,0 | 1,6 | 18,3 | 3,6 | – |
Tofu (szójababtúró) | 352 | 84 | 12,0 | 4,0 | 9,1 | – | – |