Az ország tortája 2018 – a döntősök

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A szakmai zsűri idén 28 torta közül választotta ki azt a hatot, amely közül kikerül majd a győztes. A második körben újrakóstolják a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Íme a hat döntős:

Az ország cukormentes tortája 2018 – a döntősök

A hozzávalókat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatták a cukrászok. A nyertes torta elemzését a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végzi majd. A hagyományos hozzávalók mellett különleges ízekkel lepték meg az ítészeket az ebben a kategóriában indulók: olyanokkal mint a petrezselyem, a hársfavirág, a gyömbér. A döntőbe 5 torta került, melyek közül a zsűri júniusban választja ki a győztest.
Íme a döntősök:

Meggyes-túróhabos – Nándori Cukrászda, Budapest

Csipkerózsa – Édességlabor, Budapest

Habos feketecseresznye – Nándori Cukrászda, Budapest

Meggyes felhőtorta – Suhajda Cukrászda, Budaörs

Szőke szilva – Édességlabor, Budapest

forrás: cukraszet.net