A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A szakmai zsűri idén 28 torta közül választotta ki azt a hatot, amely közül kikerül majd a győztes. A második körben újrakóstolják a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.
Az ország cukormentes tortája 2018 – a döntősök
A hozzávalókat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatták a cukrászok. A nyertes torta elemzését a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végzi majd. A hagyományos hozzávalók mellett különleges ízekkel lepték meg az ítészeket az ebben a kategóriában indulók: olyanokkal mint a petrezselyem, a hársfavirág, a gyömbér. A döntőbe 5 torta került, melyek közül a zsűri júniusban választja ki a győztest.
Íme a döntősök:
Meggyes-túróhabos – Nándori Cukrászda, Budapest
Csipkerózsa – Édességlabor, Budapest
Habos feketecseresznye – Nándori Cukrászda, Budapest
Meggyes felhőtorta – Suhajda Cukrászda, Budaörs
Szőke szilva – Édességlabor, Budapest
forrás: cukraszet.net