Mozzarellával és aszalt paradicsommal töltött rántott gomba – készült az OnLive© főzőiskolában

Hozzávalók:
16 jó közepes fej csiperkegomba, só, őrölt fekete bors, 2 csomag (2×10 dkg) Szarvasi mozzarella sajt, 16 szem aszalt paradicsom,
a bundázáshoz:
6 evőkanál finomliszt, 4 tojás, 8-10 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj

1. A gombafejeket kissé megsózzuk, megborsozzuk.
2. A mozzarella sajtokat lecsöpögtetjük, négybe vágjuk. Minden kis sajtdarab alá és fölé 1-1 lecsöpögtetett aszalt paradicsomot teszünk, és 2-2 gombafej közé töltjük, egy kicsit össze is nyomkodjuk. Elvékonyított hurkapálcikával a biztonság kedvéért összetűzzük, nehogy menet közben kinyíljon.
3. A lisztbe, a felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, majd az utóbbi kettőben még egyszer megforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban 6-7 percig sütjük, kiemelve konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Nagyétkűeknek párolt rizst is adhatunk köretnek hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 750 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.