Rántott hekk majonézes krumplisalátával


Hozzávalók:
2, egyenként 42-45 dkg-os fagyasztott hekktörzs só, őrölt fekete bors, 4-5 evőkanál finomliszt, 2 nagy tojás, kb.12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj
a tálaláshoz:
majonézes krumplisaláta

1. A hekket szobahőmérsékleten fölengedjük, majd pontosan úgy, mint általában a halakat, kifilézzük. (Ehhez segítséget nyújthat a videó megtekintése.) A filéket, miután a bőrt is lehúztuk róla, hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük.
2. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, majd egyenként a lisztbe, a fölvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Ezután bő, forró olajban oldalanként kb.3 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
5. Majonézes krumplisalátával tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag (köret nélkül): 468 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.