Tabbouleh (ejtsd tabulé, azaz kuszkuszsaláta) sült csirkemellel


Hozzávalók:
4 kisebb fél csirkemellfilé (4×15 dkg), 1 kiskanál só, őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, 1-1 csapott kiskanál morzsolt origanó, kakukkfű és majoránna, fél kiskanál Erős Pista, 1 csapott kiskanál füstölt pirospaprika, 2-3 evőkanál sütéshez való olívaolaj
a kukszkuszsalátához:
25 dkg kuszkusz, só, 0,5-1 dl extraszűz olívaolaj, 20 dkg koktélparadicsom, 1 csomó újhagyma, 1 kígyóuborka, 1 nagyobb sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, maréknyi mentalevél, fél citrom leve, őrölt fekete bors

1. A kuszkuszt enyhén megsózzuk, meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, majd annyi forrásban lévő vízzel öntjük le, amennyit a csomagoláson ajánlanak. (Ez az egyszerestől a kétszeresig bármi lehet, a videóban szereplő változathoz dupla mennyiségű folyadék kellett.) Lefedve 5 percig duzzadni hagyjuk, majd fölkeverjük.
2. A csirkemell filéket megsózzuk, megborsozzuk, majd a fűszerekkel és az olajjal jól bemasszírozzuk.
3. A salátához való zöldségeket megtisztítjuk, a koktélparadicsomokat félbe, az újhagymát zöldjével együtt vékony karikákra, az uborkát 1 centis kockákra vágjuk. A répát gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A petrezselymet és a mentalevelet finomra aprítjuk. Az így előkészített zöldségeket a kihűlt vagy legfeljebb langyos kuszkuszhoz keverjük, ha kell utánasózzuk, és olívaolajjal, citromlével meg borssal kellemesen pikánsra ízesítjük.
4. Egy nagyobb serpenyőt magában megforrósítunk, öntünk bele egy kevés olívaolajat, majd a húsokat oldalanként kb. 3 percig sütjük rajta, félidőben 2 percre lefedjük.
5. Tálaláskor a kuszkuszsalátát tányérra halmozzuk, és pár percnyi pihentetés után a fölszeletelt sült mellet ráfektetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 695 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.