Arabos lencsesaláta (lencsetabulé – lencse tabbouleh) sült főtt füstölt tarjával


Hozzávalók:
60 dkg főtt füstölt tarja,2-3 kiskanál olaj
az arab lencsesalátához:
70 dkg (főzve mérve) főtt lencse (konzerv is lehet), 1 kígyóuborka, 4 kisebb, kemény paradicsom, 1 kisebb sárga húsú kaliforniai paprika (ez el is maradhat), 1 lilahagyma, 2 újhagyma, 2 nagy csokor petrezselyem, 2-3 ág friss mentalevél, 1 citrom kifacsart leve, 0,5 dl extraszűz olívaolaj, egy mokkáskanál őrölt fekete bors, só

1. A konzervlencsét tálba öntjük.
2. A kígyóuborkát meghámozzuk, félbevágva a magjait kikaparjuk, húsát félcentis kockákra aprítjuk. A paradicsomokat fél percre forrásban lévő vízbe rakjuk, majd vékony héját lehúzzuk. Félbevágva a magjait kikaparjuk, húsát az uborkához hasonlóan fölkockázzuk, ahogyan a kicsumázott paprikát is. A lila hagymát apróra vágjuk, ahogyan zöldjével együtt az újhagymát, a petrezselymet és a száráról leszedett mentaleveleket is. Mindezeket a lencséhez keverjük, a citrom kifacsart levével és az olívaolajjal ízesítjük. Megborsozzuk, utánasózzuk, tálalásig behűtjük.
3. A főtt füstölt tarját 1 centi vastagon fölszeleteljük. Serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és a húst oldalankét kb. 1 percig sütjük rajta, a lényeg, hogy jól megforrósodjon, és egy kis színt kapjon.
4. Tálaláskor a a lencsesalátát tányérra halmozzuk és melléfektetjük a sült tarját.

5 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 502 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.