Hozzávalók:
35 dkg ecetes hagymás heringfilé (marinált ruszli), tej a hal áztatásához, 25 dkg alma, 25 dkg héjában főtt burgonya, 15 dkg csemegeuborka, 25 dkg céklasaláta (lé nélkül mérve), 1 közepes lilahagyma fele (7-8 dkg)
a majonézes öntethez:
1,5 dl (6-8 dkg) majonéz, 1, 25 dl sűrű főzőtejszín, 2-3 evőkanál céklalé (a saláta leve) 1-2 kiskanál porcukor vagy méz, fél kiskanál só, 1 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors
1. A heringet lecsöpögtetjük, tálba rakjuk és annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. Így áztatjuk néhány órán át, hogy se túl sós, se túl ecetes ne legyen.
2. A majonézt a tejszínnel és a céklalével simára keverjük, a cukorral, a sóval és a borssal kellemesen pikánsra ízesítjük.
3. Az almát és a krumplit meghámozzuk, 1-1,5 centis kockákra vágjuk, az ízes majonézbe keverjük. A csemegeuborkát, a lecsöpögtetett céklát és a lilahagymát szintén 1-1,5 centis kockákra vágjuk, az előzőekhez keverjük.
4. A tejben pácolt heringet alaposan lecsöpögtetjük, majd miután a bőrüket lehúztuk, szintén fölkockázzuk, és a salátaalapba keverjük. Letakarva hűtőszekrényben érleljük, hogy az íze összeérjen. Másnap megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + pácolás
Egy adag: 430 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.