Hozzávalók:
15 nagy szelet kenyér
a szendvicskrémhez:
25-25 dkg darált sült hús, szalámi vagy kolbászvég és párizsi, 10 dkg vaj vagy zsír (olaj is lehet), 10 dkg finomliszt, 5,5 dl tej, 1 csapott kiskanál csípős Piros Arany, 3 evőkanál ketchup, 1 evőkanál mustár, kb. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, só, 1 púpozott kiskanál pirospaprika
a tetejére: kb. 15 nagy szelet sajt
1. Érdemes többféle, akár maradék húsból vagy felvágottból készíteni, így az íze még gazdagabb lesz. A zsírt lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet rászórjuk és kevergetve 2-3 percig pirítjuk. A darált húsokat belekeverjük, jól összeforgatjuk, majd a tejjel több részletben fölöntjük, és kevergetve addig főzzük, míg szinte elválik az edény falától. A tűzről lehúzzuk, a Piros Arannyal, a ketchuppal és a mustárral ízesítjük, megborsozzuk, megsózzuk. Utóbbival csínján kell bánni, hisz a darált hús már eleve sós. A pirospaprikával fűszerezzük, de kerülhet bele Worchester vagy éppen valamilyen fűszerkeverék is. Hűlni hagyjuk.
2. A kenyérszeleteket félbevágjuk, és annyit sorakoztatunk belőle a tepsire, amennyit éppen frissen megeszünk. A szendvicskrémmel kisujjnyi vastagon megkenjük. majd sajtszeletekkel befedjük.
3. Ezután előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 ºC, légkeveréses sütőben vagy alsó felső sütéssel 180 ºC) 8-10 percen át sütjük.
4. Forrón tálaljuk. Díszíthetjük ketchuppal, csemegeuborka karikával, csípős Piros Arany pöttyökkel.
15 nagy szendvicshez
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Egy nagy szendvics: 730 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.