Húsos palacsinta sajttal sütve


Hozzávalók:
6 darab kelt palacsinta (receptjét lásd külön)
a húsos raguhoz:
1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál olaj, 50 dkg darált hús, 1 csapott kiskanál só, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál finomliszt, 1 csapott kiskanál pirospaprika
a tepsi kikenéséhez:
1 kiskanál zsír vagy 2 kiskanál olaj
a tetejére:
15-20 dkg reszelt sajt
a tálaláshoz:
ketchup

1. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát pépesre zúzzuk. Egy nagytepsit kizsírozunk, 4 palacsintát belefektetünk. (A másik 2 palacsintát is előkészítjük, de később tesszük tepsibe.) A sütőt felső sütésre, kb. 210 ºC -ra állítjuk.
2. Serpenyőben a zsírt fölolvasztjuk, a hagymát rárakjuk, csipetnyit sózzuk, 4-5 perc alatt üvegesre sütjük. Félidőben a fokhagymát is hozzáadjuk. Rákerül a darált hús, nagy lángon, kevergetve 5-6 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, fél deci vizet öntünk rá, 1-2 perc alatt zsírjára sütjük.
3. A húsos ragut a palacsintákon elosztjuk, a reszelt sajttal megszórjuk, és a forró sütőben, a felső rácsra téve 5 percig sütjük. Tálaláskor ketchuppal meglocsoljuk.

Jó tanács:
– Tálalhatjuk úgy, akár egy pizzát, de kínálhatjuk feltekerve is, ahogy a palacsintákat általában szokás.
– A sajt alá néhány szelet paradicsom is kerülhet.

6 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 485 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.