Hozzávalók:
1 fej (6 gerezd) fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál csípős paprikakrém (Erős Pista is lehet), kb. 1,5 dl víz, 50 dkg fagyasztott vagy konzerv tenger gyümölcsei keverék (rákot, kagylót, polipot tartalmaz vegyesen), 1 kis csokor petrezselyem, só, 40 dkg spagetti
a tetejére:
8-10 dkg reszelt parmezánsajt
1. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket vékonyan fölszeleteljük. A kétféle olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, majd a fokhagymát a paprikakrémmel együtt kevergetve megpirítjuk rajta. Ezután a vizet ráöntjük, a leöblített tenger gyümölcseit beleszórjuk, kevergetve 5 percig főzzük. A vége felé finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, enyhén megsózzuk.
2. A spagettit enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, – az olaszok ressre, úgymond al dente főzik, amikor az egészen közepe roppanós, de nekünk nem kötelező így készíteni -, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük.
3. Tányérra halmozva, a tenger gyümölcsei raguval leöntve, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
– Ezt a receptet dél-olasz országból kaptuk.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 852 kcal