Joghurtos fenyők

Joghurtos fenyők

Hozzávalók
a tésztához:
1 pohár (2 dl) natúr joghurt (lehet gyümölcsös is), fél pohár (1 dl) olvasztott  vaj vagy sütőmargarin (kb. 8 dkg), 1 csomag sütőpor, 2 pohár (4 dl) finomliszt, 1 pohár (2 dl) kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A joghurtot, az olvasztott, de nem meleg vajat (margarint), a sütőporral összeforgatott lisztet, a kétféle cukrot és a tojásokat egy tálba rakjuk, simára keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc.
2. Egy közepes nagyságú kb. 25 x 20 centis peremes tepsit kikenünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk.
3. Előmelegeített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.25 percig sütjük, elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizzük.

Jó tanács
– Ez az egyszerű sütemény is ünnepivé varázsolható egy kis furfanggal: ilyenkor a kihűlt tésztát nem kockákra vágjuk, hanem különféle, lehetőleg karácsonyi kiszúróval kiszaggatjuk. A tetejére porcukrot hintünk, és körberakhatjuk néhány szelet friss gyümölcssel (például kivi, narancs) is.

10 nagy szelet
Elkészítési idő: 35 perc
Egy szelet: 278 kcal