Kókuszos resztelt


Hozzávalók
a tésztához: 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 30 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet), 2 tojássárgája, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére: 20-25 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg mazsola, 10 tojásfehérje, 30 dkg kristálycukor, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg finomliszt

1. A hideg vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi tésztához valóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és egy kikent 35×20 centis tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 12 perc alatt világosra elősütjük. Megvárjuk, amíg kihűl.
2. Közben kis lábasban kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, megkenjük vele a tésztát, és rászórjuk a mazsolát.
3. A tojásfehérjét a cukorral meg a kókuszreszelékkel összedolgozzuk (nem kell felverni a tojásfehérjét hozzá), és folyton kevergetve fölforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen odaéghet. A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük.
4. A sütőbe visszatoljuk, és kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Jó tanács
– Letakarva szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben 1 hétig eláll.

24 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy szelet: 245 kcal