Hozzávalók:
10 dkg dióbél, 12 dkg cukrozott narancshéj, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 0,5 dl főzőtejszín, 1 púpozott evőkanál finomliszt
a tepsi kikenéséhez: vaj vagy sütőmargarin, finomliszt
a bevonathoz: kb. 20 dkg étcsokoládé
1. A diót durvára vágjuk. A cukrozott narancshéjat ledaráljuk. Együtt egy lábasba tesszük, a cukrot, a vajat meg a tejszínt hozzáadjuk, és kevergetve felforraljuk.
2. Ekkor beleszórjuk a lisztet, eldolgozzuk, ha újra forr, lehúzzuk a tűzről. Három tepsit kizsírozunk, meglisztezünk. A forró masszából a tepsikre cső nélküli nyomózsákból vagy kiskanállal egymástól egyenlő távolságban kb. 14-14 kis halmocskát púpozunk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük, ezalatt szép vékonyra ellapulnak.
4. A bevonathoz a csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a moszkauerek sima oldalát belemártjuk, és csokoládés bevonatukkal fölfelé zsírpapírra rakosgatjuk, amíg megdermed. Jól záródó fémdobozban 2 hétig is eláll.
kb. 42 darab
Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 70 kcal