Müzliszelet

Müzliszelet
Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 dl méz, 6-8 dkg barna cukor, 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, sárgabarck, vörösáfonya), 10 dkg olajos mag és dióféle vegyesen (szezámmag, napraforgóma, mogyoró, dió), 25 dkg zabpehely (a puha fajta és nem a száraz, kemény), 10 dkg Graham-liszt (teljesőrlésű búzaliszt)

1. Egy 30 x 25 centis tepsit a vajjal vagy margarinnal kicsit kikenünk, majd sütőpapírt borítun k rá, s odanyomkodjuk. A többi margarint egy lábasban a tűzre tesszük, a mézet és a barna cukrot hozzáadjuk, kevergetve addig melegítjük, míg minden fel nem olvad benne.
2. Az aszalt gyümölcsből a nagyobbakat mazsolányi darabokra vágjuk. A mogyorót és a diót durvára aprítjuk. Mindezeket a zabpehellyel és a liszttel összeforgatjuk, majd a cukros-margarinos sziruppal összedolgozzuk.
3. A masszát egyenletesen az előkészített tepsibe nyomkodjuk-simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC;légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 15 perc alatt megsütjük, de ha szárazabbra, ropogósabbra akarjuk készíteni, süssük még 5-10 percig. Amikor kihűlt, fölszeleteljük.

kb. 30 darab
Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 164 kcal