Bioélelmiszerek

Sokan vélik úgy, hogy azok a vegyszerek, amelyeket a mezőgazdaság használ – mű-trágyák, növényvédő szerek stb. –, és amiket az élelmiszeripar alkalmaz – tartósítók, színezékek, állományjavítók stb. – károsak az egészségre. Õk a vegyszermentes élelmiszer-termelés és -feldolgozás hívei, ezért lehetőség szerint minél több természetes azaz bioélelmiszert fogyasztanak. Ezekhez ugyanis kizárólag gondosan szelektált, kiváló minőségű, vegyszermentesen termesztett alapanyagot használhatnak, amit azután csak természetes módon lehet tartósítani, tárolni. Előállításuk érthetően költségesebb, ezért drágábbak a többi élelmiszernél. Ennek ellenére, egészségünk megőrzése érdekében keressük a bioélelmiszer védjeggyel ellátott élelmiszereket, mert hagyományos táplálkozással évi 6-8 kiló színtiszta kémiát viszünk be szervezetünkbe!