Hozzávalók:
4 fél (70-80 dkg) csirkemellfilé, kb. 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
a töltelékhez:
4 főtt tojás, 8-10 dkg reszelt sajt, só, őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem
a bundázáshoz:
5 evőkanál finomliszt, 3 tojás, 8 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
1. A csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, és egyenként téglalap alakúra kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
2. A főtt tojást villával összetörünk, a reszelt sajttal összekeverjük, és sóval, borssal meg finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A kivert fél csirkemellek egyik oldalára halmozzuk, majd a húst félbehajtjuk, és a széleit fogvájóval összetűzzük.
3. A lisztbe, a felvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban, félidőben megfordítva kb. 6 percig sütjük, szűrőlapáttal kiemeljük, jól lecsöpögtetjük.
Jó tanács
– Pulykamellből ugyanígy készíthetjük.
– Célszerű a hústekercseket szorosan, megolajozott alufóliába csomagolni, majd forrásban lévő vízben 10 percig főzni, azután leszűrve hűlni hagyni. Így a hús a bundázás után gyorsabban megsül, kevesebb zsírt szív magába, és formáját is jobban megtartja. Ráadásul így előfőzve le is fagyaszthatjuk, csak bundázni és sütni kell frissen.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag (köret nélkül): 653 kcal