Hozzávalók:
2 közepes nagyságú egész csirkemellfilé, só, őrölt fekete bors, 12 vékony szelet húsos füstölt szalonna (sliced bacon), 2 evőkanál olaj
a tapenade-hoz:
10 dkg lecsöpögtetett magozott olajbogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 mokkáskanál szárított oregano (a friss még zamatosabb), őrölt fekete bors, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1. Először a tölteléket, azaz a tapenade-t készítjük el. A hozzávalókat egy mixerbe rakjuk, és szinte teljesen krémesre keverjük.
2. A csirkemelleket kettévágjuk, így négy fél csirkemellfilét kapunk. Ezeket egyenként, lapjában bevágjuk, kihajtjuk. Mindegyikre kb. 1 evőkanálnyi ízes olajbogyókrémet kenünk, majd eredeti formájára visszahajtjuk. Körös-körül kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. Minden töltött csirkemellet 3 szelet szalonnával körbegöngyölünk úgy, hogy a szalonna vége alulra kerüljün.
4. Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és a húsokat nagy lángon elősütjük rajta. Ekkor a tüzet kisebbre vesszük alatta, egy kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk puhára további 25-30 perc alatt. A végén ismét erős lángon süssük pirosra minden oldalán.
5. Fölszeletelve, krumplipüré vagy rizs, és sok saláta kíséretében tálaljuk.
Jó tanács
– Aki paleo étrendet tart, a húst sütéshez való olívaolajon süsse.
– Szabadtűzön, közepesen erősen izzó parázs fölött, rácsra rakva, olajjal kenegetve is megsüthetjük. Oldalanként 7-8 perc alatt készül el.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag (köret nélkül): 612 kcal