Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé (pulyka is jó), 4 evőkanál méz, 3 evőkanál dijoni mustár (magos is lehet), 1 nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, só, őrölt fekete bors (a színes borskeverék még jobb), 40 dkg készen kapható salátakeverék (frizé-mix stb.), 3 kiskanál balzsamecet vagy vörösborecet, 9 kiskanál kukoricacsíra-olaj (olíva- vagy ízesített napraforgóolaj is lehet)
1. A mellfilét 1 centis kockákra vágjuk. A mézet a mustárral jól elkeverjük, alaposan a húsba dörzsöljük. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk.
2. Egy széles serpenyőben a vajat fölolvasztjuk, a hagymát kis lángon 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. A pácolt húst hozzáadjuk, nagy lángon 6-7 percig pirítjuk. Közben a fokhagymával fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. Közben a salátaöntethez az ecetet egy pohárba öntjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, kiskanállal elkeverjük, majd amikor a só fölolvadt benne, apránként az olajat is belecsurgatjuk. A salátakeveréket egy tálba tesszük, az öntettel összeforgatjuk, tányérokra halmozzuk, a forró mézes csirkét rákanalazzuk.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 450 kcal