Hozzávalók:
4 nagyobb, piros húsú paprika (esetleg paradicsompaprika), 1 nagyobb csokor petrezselyem, 1 csokor metélőhagyma, 3 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), só, őrölt fekete bors, 4 nagyobb, szép kelkáposztalevél, 4 fél csirkemellfilé (kb. 60 dkg), 5 evőkanál olaj vagy 4-5 dkg zsír
1. A paprikákat félbevágjuk, majd miután magjaikat kikapartuk, tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal mintegy 20 perc alatt hólyagosra sütjük.
2. Ezután hideg vízbe átszedjük, majd lecsöpögtetjük és a héját lehúzzuk. Húsát a petrezselyemmel meg a metélőhagymával együtt apróra vágjuk, a paradicsompürét hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
3. A káposztaleveleket enyhén sózott vízben 3 percig forraljuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A csirkemellfilét enyhén megsózzuk, és az olaj kétharmadán körös-körül 4-5 perc alatt elősütjük. 4 alufólia lapot kiterítünk, a maradék olajjal megkenjük, mindegyikre egy-egy kelkáposztalevelet helyezünk.
4. A fűszeres paprikakrémmel megkenjük, az elősütött húst ráfektetjük, és szorosan becsomagoljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 30-35 percig sütjük. A fóliából kibontva rövid ideig pihentetjük, majd fölszeletelve, gombás rizzsel kínáljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 296 kcal