Hamis vadas csirkemell


Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa, 6-8 dkg petrezselyemgyökér, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál kristálycukor, 1-2 babérlevél, 70 dkg csirkemellfilé, 1 kiskanál só, 2-3 evőkanál mustár, kb. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 dl tejföl, (részben vagy egészben főzőtejszín is lehet), 1 evőkanál finomliszt, fél citrom leve
a körethez:
40 dkg kagylótészta, só

1. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, a reszelő durva oldalán át lereszeljük. Az olajat egy széles, magas peremű serpenyőben vagy lábasban kissé megforrósítjuk, a cukrot rászórjuk, világosbarnára karamellizáljuk. A reszelt zöldséget rádobjuk, a babérlevéllel fűszerezzük, és kis lángon, lefödve kb. 12 perc alatt puhára pároljuk, közben ha kell, éppen csak annyi vizet vagy fehérbort öntünk alá, hogy ne égjen le.
2. A csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk, a zsírjára sült, puha répára dobjuk, és 4-5 percig, a hús kifehéredéséig sütjük. megsózzuk, a mustárral ízesítjük, megborsozzuk és kb. 2 deci vizet (lehet a tészta főzőleve is) öntünk rá.
3. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a vadas csirkemellet ezzel behabarjuk, azaz sűrítjük. Akkor jó, ha a leve mártásszerű lesz. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel vagy tejszínnel hígítjuk. Az időközben kifőzött tésztával tálaljuk.

Jó tanács
– Csirkemell helyett pulykamellből vagy szűzpecsenyéből, de akár harcsafiléből is készíthetjük.
– Aki tojásmentes étrendet tart, tojás nélküli tésztával kínálja.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag (körettel): 715 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.