Fűszeres, mázas csirkeszárnyak

Fűszeres, mázas csirkeszárnyak
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál mentalevél, 1 evőkanál bazsalikomlevél, 1 evőkanál korianderzöld, 5 evőkanál olaj, 5 evőkanál kristálycukor, 1,5 dl húsleves, 1 kiskanál őrölt fekete bors

1. A csirkeszárnyakat – miután az esetlegesen rajta maradt tolltokokat lekapargattuk – megmossuk, leszárogatjuk, majd a forgónál kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni.
2. A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöldfűszereket is. Az olajat egy wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosasra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük.
3. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
4. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta illik köretnek hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag (köret nélkül): 525 kcal