Csirkemell erdőkerülő módra – aszalt szilvával és gesztenyével

Csirkemell erdőkerülő módra  -  aszalt szilvával és gesztenyével
Hozzávalók:
4 fél csirkemellfilé, só, őrölt fehér bors, origano, 20 dkg mag nélküli aszalt szilva, 2 dl vörösbor, 3-4 dkg vaj, 25 szem főtt gesztenye, 1 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál konyak, 1 kiskanál étkezési keményítő, 1 csapott kiskanál frissen reszelt gyömbér, 1 mokkáskanál só
a sütéshez:
4 evőkanál olaj

1. A csirkemellet sóval, borssal, origanóval bedörzsöljük és fóliával takarva, hűtőben 3-4 órán át pihentetjük. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.
2. Közben a megtisztított gesztenyét az olvasztott vajban aranysárgára pirítjuk, az aszalt szilvát is hozzáadjuk, 2-3 percig tovább pirítjuk. A cukorral meghintjük, és megvárjuk, amíg 2-3 perc elteltével karamellizálódni kezd. A konyakkal és az aszalt szilváról leszűrt borral felengedjük. Ekkor a gyömbérrel és a sóval fűszerezzük. A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, a ragura öntjük. 1-2 percnyi forralás alatt kellően besűrűsödik, ezután a tűzről levesszük.
3. A befűszerezett csirkemellet az olajban oldalanként vastagságától függően 4-5 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt 3-4 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és az aszalt szilvás-gesztenyés raguval leöntjük. Köretnek burgonyapüré illik hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc + a hús érlelése
Egy adag (köret nélkül): 466 kcal
Italajánlat: az étel készítéséhez használt száraz vörösbor
(Egri pinot noir ’97)