Tejfölös, kapros zúzagulyás

Tejfölös, kapros zúzagulyás
Hozzávalók
1 nagyobb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 40 dkg tisztított konyhakész csirkezúza, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 1 evőkanál ételízesítő por, 50 dkg burgonya, 1 nagyobb sárgarépa, 1 közepes petrezselyemgyökér, kis darabka zellergumó, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csokor kapor, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, só

1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon megfuttatjuk. A zúzát ellenőrizzük, hogy kellően meg van e tisztítva, majd kétfelé vágjuk, a hagymához adjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük.
2. A pirospaprikával meghintjük, és kb. 1,2 liter vízzel fölöntjük. Az ételízesítővel fűszerezzük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük, közben elfövő levét pótoljuk.
3. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát 2,5 centis, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a zellert 1,5 centis kockákra vágjuk. Mindet a zúzához keverjük, megborsozzuk, és puhára főzzük. Végül a fölaprított kaporral fűszerezzük, és egy kevés forró levessel simára kevert tejföllel dúsítjuk, ha kell, utánasózzuk.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Egy adag: 368 kcal